Hlavní obsah

Řidička nedobrzdila, vlak auto odhodil deset metrů

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

O velkém štěstí může mluvit třiadvacetiletá řidička, která jen s lehkým zraněním vyvázla v úterý ráno ze srážky s vlakem na nechráněném železničním přejezdu v Aloisově na Šumpersku. Nehoda se stala krátce před půl sedmou.

Článek

„Řidička Škody Forman, která jela od Bohdíkova na Aloisov, si před přejezdem nevšimla osobního motorového vlaku, který jel z Hanušovic do Olomouce. Když jeho strojvedoucí spustil varovnou houkačku, začala sice brzdit, ale přední částí auta přesto vjela na přejezd. Vlak vůz odhodil do vzdálenosti asi deseti metrů,“ řekl Právu šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Na místě zasahovali i profesionální hasiči z Šumperka a dobrovolní z Hanušovic. „V době jejich příjezdu byla již řidička osobního vozidla mimo něj. Hasiči jí ošetřili pouze drobné oděrky,“ sdělila Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Ve vlaku cestovalo v době srážky zhruba 90 lidí. „Nikdo z cestujících nebyl zraněn. Výše způsobené škody je dosud předmětem šetření,“ dodal policejní mluvčí. Nehodu spolu s policí šetří i drážní inspekce.

Reklama

Výběr článků

Načítám