Hlavní obsah

Řidič rozbil porsche o sloup

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek v noci narazil v Ostravě dvaatřicetiletý řidič vozu značky Porsche do zábradlí a sloupu veřejného osvětlení. Nehoda se stala v ulici Plzeňská u tramvajové zastávky Dolní. Podle policie řidič zřejmě dostal smyk.

Nehoda porshe v OstravěVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

„Při nehodě došlo k těžkému zranění o rok staršího spolujezdce,“ informovala krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská. Toho museli z vozu vyprostit hasiči.

„Podařilo se to bez použití hydraulických nástrojů. Hasiči mu uvolnili zaklíněnou nohu a pomohli mu z vozu opatrně ven. Do příjezdu sanitky se o něj postarali. Poskytli mu azyl ve svém zásahovém vozidle,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák s tím, že zraněný byl při nehodě i řidič.

Policisté provedli na místě nehody fotografickou a topografickou dokumentaci. „Výsledek provedené orientační dechové zkoušky byl u řidiče negativní. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na půl milionu korun,“ upřesnila Štětínská.

Policie hledá svědky

Ostravští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Pokračují v prověřování okolností události. Vzhledem k době a místu nehody zjišťují rovněž informace související s krizovým opatřením v oblasti pohybu osob.

Řidič v Jindřichově Hradci nepřežil v noci náraz do stromu

Krimi

Policie se proto obrací i na veřejnost, zda by v této věci přispěla svědectvím. Obrací se především na řidiče, kteří v době mezi 23.15 až 23.25 projížděli po ulici Plzeňské ve směru od Hrabůvky k Mariánským Horám kolem zastávky Dolní. Zajímají je záběry z kamer v jejich vozech. Mohou se přihlásit na linku 158. Svědectví mohou podat i cestující z projíždějící tramvaje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám