Hlavní obsah

Řidič v BMW na Českolipsku ujížděl policistkám rychlostí až 230 km/h. Neujel

Česká Lípa

Rychlostí až 230 km/h ujížděl policii minulý týden na Českolipsku 41letý řidič osobního auta. Na paty se mu lepila hlídka dvou policistek, které ho zanedlouho zastavily. Muž měl zákaz řízení.

BEZ KOMENTÁŘE: Policistkám ujížděl řidič rychlostí až 230 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté si všimli BMW v pátek u cvíkovské čerpací stanice, za volantem seděl muž, kterého hlídka dobře znala. Jezdil se zákazem řízení a pod vlivem drog. Na signál k zastavení sice zareagoval, pak ale začal ujíždět.

Řidič na Olomoucku narážel za jízdy do aut, pak smetl vůz v protisměru. Pod vlivem nebyl

Krimi

„Policisté za ním okamžitě vyjeli po silnici I/13 směrem na Nový Bor. Ačkoliv sami měli na tachometru rychlost 230 kilometrů za hodinu, pořád se jim vzdaloval a chvílemi i mizel z dohledu,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Do pronásledování se zapojily i dvě policistky, které se dostaly až za jeho vozidlo a snažily se ho zastavit. U Práchně se šofér BMW dostal do úzkých, protože dojel kolonu. Policistky ho zablokovaly a další hlídka na řidiče vyběhla s připravenými pistolemi.

Muž následně absolvoval odběr krve, ze kterého policisté zjistí, zda řídil pod vlivem drog. „Jednačtyřicetiletého muže z Jablonce čeká za tuto divokou jízdu trestní stíhání pro maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, které možná rozšíříme i o ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela Baláková.

Policista na Chomutovsku rozstřílel řidiči pneumatiku, ten ho pak pokousal

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám