Hlavní obsah

Řidič na Olomoucku narážel za jízdy do aut, pak smetl vůz v protisměru. Pod vlivem nebyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Několik nehod způsobil v pondělí odpoledne na Olomoucku 35letý řidič osobního auta, který se snažil ujet policistům. Po posledním střetu skončil v příkopu a policisté jej vytáhli z auta. Muž nebyl pod vlivem návykových látek a motiv jeho chování je pro policisty „záhadou”.

Zběsilou jízdu na Olomoucku ukončila nehodaVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté pronásledovali vozidlo okolo druhé hodiny odpoledne. „Řidič svou nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Několikrát boural, pokaždé však od dopravní nehody ujel,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Vanková.

Policie pronásledovala kradené auto Prahou. Honičku ukončila nehoda

Krimi

Muž podle ní policistům od křižovatky ulic Brněnská a Hraniční v Olomouci ještě minimálně 15 kilometrů ujížděl směrem na Hněvotín po D46 a dále přes obec Topolany směrem na obec Rataje.

Zastavila jej až poslední dopravní nehoda mezi obcemi Těšetice a Rataje. Vjel do protisměru, kde smetl protijedoucí auto.

Foto: Policie ČR

Pronásledování ukončila nehoda.

„Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu a rovněž orientační test na omamné a psychotropní látky. Vyšly s negativním výsledkem,“ dodala Vanková.

Na dotaz Novinek, co mohlo být příčinou podivné jízdy, mluvčí uvedla, že to policisté zatím netuší a zjišťují veškeré podrobnosti.

„Zranění utrpěli při nehodě dva lidé. Jednalo se přitom pouze o lehká poranění,“ řekla Právu mluvčí ZZS Olomouckého kraje Lucie Urbanová. Muž, který před policisty ujížděl, měl podle ní krvácení z nosu, drobné oděrky a stěžoval si na bolest na hrudi.

„Muž z protijedoucího auta měl povrchní poranění hlavy a oděrky po těle. Oba byli převezeni na urgentní oddělení Fakultní nemocnice v Olomouci,“ dodala Urbanová.

Patnáctiletá dívka z Brna vzala auto babičce a ujížděla policistům. Mladší bratr jel za ní

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám