Hlavní obsah

Řidič uháněl před policií na Znojemsku až 140 km/h, auto zapíchl u objezdu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Nikdy neměl řidičský průkaz, navíc mu úřady řízení zakázaly, přesto sedl 36letý muž na Znojemsku za volant, a navíc se snažil ujet policejní hlídce, která ho chtěla zkontrolovat. Řidič před ní uháněl rychlostí až 140 km/h, nakonec nezvládl kruhový objezd, ze kterého vyjel a vrazil do náspu. Následoval ještě jeho marný pokus o útěk a pak zadržení.

Pronásledování řidiče na ZnojemskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté muže pronásledovali ve středu krátce po 13. hodině, informoval ve čtvrtek o případu mluvčí policie Petr Vala.

Když chtěla policejní hlídka auto zastavit, řidič na modrý maják služebního auta reagoval sešlápnutím plynu a uháněl pryč. „Několikaminutové nebezpečné pronásledování pokračovalo přes Přímětice a dále ve směru na Kuchařovice,“ pospal mluvčí.

Řidiče na pervitinu s policií v patách zradilo v Liberci náledí

Krimi

„Řidič obcí ujížděl vysokou rychlostí, která místy dosahovala až 140km/h. Drama nakonec ukončil až příliš rychlý průjezd kruhovým objezdem, kdy šofér dostal smyk a s neovladatelným automobilem narazil do vyvýšeného náspu,“ upřesnil mluvčí.

Muž se ale dal se z objezdu na útěk, který záhy zastavili policisté, když podezřelého zpacifikovali.

„Ještě před tím se před nimi pokusil do pole marně ukrýt pouzdro s podezřelou krystalickou látkou, která bude nyní předmětem dalšího znaleckého zkoumání,“ zmínil Vala.

Zfetovaný motorkář ujížděl v Plzni rychlostí 140 km/h

Krimi

Prověřování muže podle mluvčího ukázalo, že nikdy neměl řidičský průkaz, navíc má zákaz řízení vozidel do roku 2022. „V případě odsouzení mu tak za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodal Vala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám