Hlavní obsah

Řidič se zabil při nárazu do cisterny. Hasiči vyzývají řidiče k opatrnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Hasiči Olomouckého kraje apelují na řidiče, aby byli obezřetnější, když projíždějí místem dopravní nehody nebo jiných mimořádných událostí, u kterých zasahují záchranné složky. Reagují tak na další tragickou nehodu, kdy řidič osobního auta v pondělí zemřel po nárazu do hasičské cisterny. Za jeden měsíc je to na Olomoucku druhý obdobný případ.

Foto: HZS Praha

Ilustrační foto

Článek

„Chtěli bychom apelovat na řidiče, aby při průjezdu místem dopravní nehody či jiné mimořádné události zvýšili svou obezřetnost na maximum a předcházeli tak sekundárním nehodám. Se vší opatrností by se měli také chovat v případě, když slyší projíždět vozidlo se zapnutou světelnou i zvukovou výstražnou signalizací," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Hasiči také apelují na řidiče, aby při projíždění místem nehody snížili rychlost tak, aby neohrozili sebe ani zasahující záchranné složky.

Střet nákladního a osobního auta zastavil provoz na D35, jeden člověk zemřel

Krimi

Hasiči podle Balážové ve snaze zabránit těmto nehodám při zásahu využívají několik bezpečnostních opatření. „Na místě zásahu na pozemní komunikaci staví jedno z hasičských vozidel do takzvaného nárazníkového postavení se zapnutým světelným výstražným zařízením, tedy tak, aby zajistili místo nehody a upozornili na něj projíždějící řidiče. Zároveň tak také chrání zasahující jednotky," doplnila mluvčí.

Snažil se brzdit

Poslední tragická nehoda se stala v pondělí na D35 ve směru z Olomouce na Litovel, obětí je čtyřiadvacetiletý řidič osobního auta. Narazil do vozidla hasičů, kteří na místě zasahovali u předchozí nehody.

Řidička zemřela po srážce s hasičskou cisternou

Krimi

„Z důvodu nepřiměřené rychlosti nedokázal zareagovat na vzniklou situaci před sebou. Přestože se své vozidlo snažil zabrzdit, dostal smyk a zezadu narazil do hasičského vozidla, které stálo v pravém jízdním pruhu z důvodu zabezpečení předchozí dopravní nehody. Řidič octavie při nehodě utrpěl zranění, kterému na místě podlehl," řekla policejní mluvčí Lucie Vanková.

O měsíc dříve, 10. února, zemřela při podobné nehodě u Pňovic na Olomoucku pětačtyřicetiletá řidička osobního auta. Narazila do cisterny dobrovolných hasičů, kteří likvidovali následky tehdejšího silného větru. I v tomto případě žena zemřela na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám