Hlavní obsah

Řidič se otočil na frekventované silnici v Brně smykem do protisměru

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Mimořádně nebezpečný manévr předvedl tento týden v Brně řidič mercedesu. Když přijížděl Ostravskou ulicí směrem od Vyškova do centra Brna, bez sebemenšího varování v křižovatce na několikaproudé silnici dostal svůj vůz smykem do protisměru. Jen díky pohotové reakci ostatních řidičů nedošlo k nehodě.

Řidič se otočil smykem do protisměruVideo: MP Brno

 
Článek

Řidič podle strážníků nejspíš při smyku přecenil své schopnosti. Místo aby zabočil do kýženého pruhu a skončil ve směru dopravy, přetočil mercedes tak, že se ocitl čelně k přijíždějícím vozidlům.

„Mnoho z nich muselo náhle zabrzdit a řidič chvíli vyčkával s další reakcí. Nakonec ještě přejel vodorovné šrafování a rychle pokračoval do Olomoucké ulice,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Policie zveřejnila video s motorkářem, který ujížděl v protisměru a stálo ho to život

Krimi

Řidičovo počínání zaznamenaly kamery a nahlásil ho i jeden z řidičů. Řidič je podle strážníků podezřelý mimo jiné z otáčení na řízené křižovatce, nedodržení pravidel pro jízdu v pruzích i z nerespektování vodorovných značek.

„Navíc vzhledem k nevydařenému odbočení mají strážníci za to, že auto neovládal a nepřizpůsobil tedy svou jízdu jeho vlastnostem ani svým vlastním řidičským schopnostem,“ dodal Ghanem s tím, že městská policie případ předala do správního řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám