Hlavní obsah

Řidič samaritán odtáhl dodávku na D46. Jenže bez šoféra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Kuriózní nehodu vyšetřují policisté z Prostějova, u kterého havarovala na dálnici D46 dodávka tažená nákladním autem. Řidič náklaďáku, který chtěl jinému šoférovi pomoci s odtahem, si nevšiml, že dotyčný nestihl sednout za volant.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal v úterý, kdy pětapadesátiletý řidič dodávky jedoucí z Olomouce na Prostějov musel na 29. kilometru dálnice kvůli poruše vozu zastavit. „Když zjistil, že poruchu není schopen sám rychle opravit, rozhodl se pro přivolání odtahové služby.

Vtom však na místě zastavil neznámý muž s přesně nezjištěným malým nákladním automobilem a nabídl se, že porouchané vozidlo odtáhne,“ sdělil v pátek mluvčí policie František Kořínek.

Řidič dodávky nabídku pomoci přijal, odešel odstranit výstražný trojúhelník a mezitím neznámý muž nainstaloval tažné lano. „Poté se nepřesvědčil, zda je druhý řidič již v kabině, a dodávku bez řidiče odtáhl. Na 26,5. kilometru dálnice dodávka bez řidiče narazila do pravých svodidel. Řidiči renaultu, který na místo dorazil záhy stopem, se omluvil, odvázal lano a z místa odjel,“ doplnil mluvčí.

Při nehodě se nikdo nezranil, škoda na havarované dodávce byla podle policie vyčíslena na 20 000 korun. Okolnosti a míru zavinění dopravní nehody policie vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám