Hlavní obsah

Řidič přišel o život po střetu s vlakem

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Na železničním přejezdu s výstražnými světly nedaleko zastávky v Sobčících na Jičínsku se ve středu deset minut po poledni střetl vlak jedoucí z Turnova do Hradce Králové s osobním vozem. Srážku nepřežil řidič automobilu, jeho spolujezdkyně byla těžce zraněna.

Článek

"Dvě osoby z osobního vozidla utrpěly těžká zranění. I přes veškerou snahu lékařů jeden člen posádky zranění na místě podlehl. Druhá osoba byla přepravena do nemocnice. Ve vlaku nebyl zraněn nikdo. Na místě zasahovala záchranná služba i vrtulník," uvedla mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Kvůli nehodě byl na železniční trati přerušen provoz. Podle Zdeňka Neusara z drážní inspekce výstražná světla na přejezdu fungovala, příčina nehody je nadále v šetření.

Ve středu to však nebyl jediný střet vlaku s automobilem. Krátce před půl druhou odpoledne vyjížděli hasiči a policie také do Lhoty pod Libčany na Královéhradecku. Při této nehodě byl lehce zraněn řidič vozu. Automobil, který prorazil spuštěné závory a narazil do projíždějícího vlaku, byl přitom při nehodě téměř zdemolován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám