Hlavní obsah

Řidič na Zlínsku srazil chlapce na koloběžce

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrůvka

S těžkým zraněním transportoval v neděli vrtulník do nemocnice nezletilého chlapce, který jel na koloběžce v Petrůvce na Zlínsku a srazil ho řidič osobního auta. Chlapec podle policie neměl přilbu a řidič včas nereagoval na odbočování koloběžky.

Foto: Policie ČR

Místo střetu osobního auta a nezletilého chlapce na koloběžce v Petrůvce na Zlínsku

Článek

Nehoda se stala v neděli kolem 16:30. „Řidič osobního vozidla srazil nezletilého chlapce jedoucího na koloběžce. Toho pak s těžkým zraněním transportoval vrtulník do nemocnice,“ informovala v pondělí mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Sedmadvacetiletý řidič SUV Škoda Karoq projížděl podle mluvčí obcí Petrůvka ve směru od Slavičína do Luhačovic a zřejmě kvůli příliš vysoké rychlosti nestihl včas reagovat na dítě, které jelo před autem a chtělo odbočit vlevo.

Žena na koloběžce i cyklista jeli bez helmy a havarovali. Letěl pro ně vrtulník

Krimi

„Řidič nezareagoval včas a dítě srazil,“ uvedla mluvčí. Dechová zkouška na alkohol i test na jiné drogy byla u řidiče negativní.

Okolnosti a přesnou příčinu nehody dál vyšetřují dopravní policisté s kriminalisty.

Mladíka na elektro koloběžce smetlo auto. V nemocnici zemřel

Krimi

Mluvčí policie zmínila, že dítě podle vyšetřovatelů nemělo přilbu a ochranné reflexní prvky.

„Pro jízdu na koloběžce platí stejná pravidla jako pro jízdu na kole. Mimo jiné také povinnost řidiče nosit ochrannou přilbu až do dovršení osmnácti let věku. Důležité je také být vybaven reflexními prvky tak, aby byla koloběžka i její řidič dobře viditelní,“ upozornila mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám