Hlavní obsah

Cizinci v Praze nezvládli jízdu na koloběžce, o svodidla si rozbili obličej

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kuriózní nehodu vyšetřují od nedělní noci pražští policisté. Dva pravděpodobně opilí cizinci jeli v Radotíně na jedné motorové koloběžce, nabourali do svodidel a zranili se.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda koloběžky v RadotíněVideo: Novinky

 
Článek

Mladíci jeli na koloběžce po silnici na náměstí Osvoboditelů. Přibližně půl hodiny před půlnocí však ze zatím neznámých důvodů s koloběžkou narazili do svodidel. Podle svědků byl z jejich dechu cítit alkohol.

Foto: Mapy.cz

Náměstí Osvoboditelů

K nehodě podle mluvčího pražské záchranky Dominika Horna vyjela nejprve jedna sanitka, rozsah zranění si ale vynutil posilu a musela přijet i druhá. „První dvojice záchranářů se musela plně věnovat jednomu pacientovi, a proto přijela pomoc. Oba utrpěli poranění hlavy a obličeje, jeden si navíc zranil rameno. Po ošetření byli převezeni do nemocnice v Motole,” konstatoval Horn.

„S ohledem na rozsah zranění nebylo možné provést dechovou zkoušku, proto byl nařízen odběr krve v nemocnici. Příčinu nehody policisté vyšetřují,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Koloběžka je podle silničního zákona brána jako jízdní kolo, tudíž je na osoby na koloběžce pohlíženo jako na cyklisty se stejnými povinnostmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám