Hlavní obsah

Recidivista ukradl vysokozdvižné vozíky. Odmítá říct důvod

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Kuriózní případ krádeže dvou vysokozdvižných vozíků objasnila policie na Frýdecko-Místecku. Jeden z vozíků byl následně nalezen odstavený v lese, po druhém kriminalisté pátrají. Dopadený zloděj odmítá říct, co s ním udělal, a bez odpovědi během svého výslechu nechal i otázky týkající se motivu.

Foto: Policie ČR

Jeden z vysokozdvižných vozíků byl nalezen (na snímku), po druhém kriminalisté pátrají.

Článek

O případu informovala ve čtvrtek mluvčí policie Zlatuše Viačková. Třicetiletý recidivista první vozík ukradl na začátku května ve Frýdku-Místku.

„Uviděl ho odstavený v areálu provozovny i se startovacím klíčkem. Stačilo nasednout a odjet. Na vozíku muž odjel po ulici Třebízského neznámo kam. Majitelé škodu vyčíslili na bezmála 220 tisíc korun,“ uvedla Viačková.

O měsíc později si muž vyhlédl další vysokozdvižný vozík, tentokrát ve volně přístupném firemním areálu v nedaleké Sviadnově. I v tomto případě stačilo jen nasednout, nastartovat a odjet do nedaleké obce Řepiště. „O dva dny později byl vysokozdvižný vozík nalezen v zalesněné části obce,“ dodala mluvčí.

V Tišnově řádil mokrý bandita

Stalo se

Obviněnému muži nyní hrozí až pět let vězení a vzhledem k tomu, že s kriminalisty vůbec nespolupracuje a odmítá prozradit, co udělal s prvním ukradeným vozíkem, musí počítat i s ohledem na svou kriminální minulost spíše s vyšší trestní sazbou.

Reklama

Výběr článků

Načítám