Hlavní obsah

Pronásledování řidičů na Šumpersku: Jeden uvázl v kukuřici, další nezvládl couvání

Novinky, kub

Hned dva podezřelé řidiče během několika dní proháněli policisté na Šumpersku. Nejdřív na sebe upozornil hlučným výfukem muž, který měl být ve vězení, následoval šofér se zákazem řízení. Ten po divokém couvání skončil s autem na střeše.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Šumpersku ujížděli řidičiVideo: Policie ČR

 
Článek

O případech z minulého týdne informovala ve středu mluvčí policie Jiřina Vybíhalová. První z řidičů na sebe upozornil minulé úterý v Zábřehu značně hlučným výfukem.

„Policisté se rozhodli řidiče chevroletu, který právě opouštěl kruhový objezd v Zábřehu a mířil na Postřelmov, zkontrolovat. Za použití světelného i zvukového výstražného znamení se jej snažili přimět k zastavení. Řidič však místo brzdy sešlápl plyn, bezohledně začal předjíždět vozidla jedoucí před ním a ohrožovat ta v protisměru,“ popsala akci mluvčí.

Nesvítíte, upozornila hlídka řidiče v Praze. Začal ujíždět a pak vyskočil z auta

Krimi

Řidič pak odbočil na polní cestu a zmizel i s autem v kukuřici. Podle mluvčí bylo po dešti, takže muž po zhruba čtyřiceti metrech s autem uvázl, načež se dal na útěk. Jenže na druhé straně pole už na něj číhala další policejní hlídka.

Ukázalo se, že na třicetiletého muže byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu ve vězení kvůli opakovanému nerespektování zákazů řízení. Navíc byl pod vlivem povzbuzující drogy pervitinu.

Foto: Policie ČR

Pronásledovaný řidič v Zábřehu skončil v kukuřici.

V autě v poli našli policisté dívku, která jim tvrdila, že řidiče nezná a je jen stopařka.

Další řidič chtěl uniknout policii v neděli krátce po půlnoci u Studené Loučky, která je částí Mohelnice. Hlídka na něj narazila, když byl v protisměru, a zastavila ho výstražným světlem. Jenže když policisté vyrazili k autu, šofér začal rychle couvat.

Rakušan utekl z domácího vězení, policie ho honila na Znojemsku

Krimi

„Nezastavil se ani před hrozbou namířených střelných zbraní, kterou policisté využili jako donucovacího prostředku k zastavení vozidla. V rychlocouvání ale nebyl příliš zručný. Přibližně po dvou stech metrech najel s džípem do příkopu, narazil do stromu a vůz přetočil na střechu,“ upřesnila Vybíhalová.

Foto: Policie ČR

Policie pronásledovala řidiče džípu ve Studené Loučce.

Muž vyvázl bez zranění a snažil se dostat ven z havarovaného auta dveřmi spolujezdce, skončil ale rovnou v rukou policistů. Řidič podle mluvčí jevil známky opilosti, dechovou zkoušku ale odmítl. Policisté zjistili, že mu soud opakovaně uložil zákaz řízení.

Policie případy vyšetřuje kvůli několika přestupkům a také ve vztahu k maření výkonu úředního rozhodnutí, za což hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám