Hlavní obsah

Rakušan utekl z domácího vězení, policie ho honila na Znojemsku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Rakušana odsouzeného za loupež, který utekl z domácího vězení, pronásledovali o víkendu policisté na Znojemsku. Řidič unikal na české území a odmítal zastavit. Dal si říct, až když na něj policista při předjíždění namířil zbraň.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Rakouští policisté se na kolegy v Česku obrátili v neděli dopoledne, vězeň jim ujížděl v osobním autě a vypadalo to, že zamíří do Česka, což se nakonec stalo. Mělo se jednat o nebezpečného pachatele, u nějž hrozilo, že má zbraň.

Jedna z hlídek zastihla podezřelé auto v obci Hnanice a vyrazila za ním se zapnutými majáky a houkačkou.

Vězně prchajícího autem na Chebsku výstřel nezastavil, policie ho „sundala” nárazem

Krimi

„Řidič pohotově odbočil na polní cestu a mířil k Národnímu parku Podyjí. Asi po dvou kilometrech se znojemským policistům podařilo prchajícího muže dostihnout. Marný úprk vzdal ve chvíli, jak jej začali předjíždět. Pod hrozbou namířené střelné zbraně cizinec poslechl a s nasazenými pouty na rukou pak putoval do policejní cely ve Znojmě,” sdělila v úterý mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Jel opravdu zběsile, řekl policista, který zastavil zfetovaného řidiče „po americku“

Krimi

Dvaadvacetiletého muže poslal soud v Rakousku na čtyři roky do vězení za loupež a krádež se zbraní. V současnosti si odpykával zbytek trestu s náramkem na noze v domácím vězení.

„Elektronický přístroj si však z nohy násilím odstranil a uprchl. Nyní probíhají úkony v rámci mezinárodní justiční spolupráce, směřující k jeho vydání do Rakouska,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám