Hlavní obsah

Pronásledované auto u Brna sršelo jiskrami, řidič prorazil pneumatiku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani náraz do svodidel a proražená pneumatika nezastavily 30letého řidiče, který uháněl okresem Brno-venkov před policejní hlídkou, která ho chtěla kontrolovat. Muž šlapal na plyn navzdory tomu, že jel po silnici ráfkem, od kterého létaly na policejní auto v závěsu jiskry. Po zadržení šoféra se ukázalo, že měl už dříve problémy se zákonem.

Pronásledované auto s proraženou pneumatikou na BrněnskuVideo: Policie ČR

 
Článek

O pronásledování, které se odehrálo před týdnem, informoval ve středu mluvčí policie Pavel Šváb. Večer před Štědrým dnem si policejní hlídka všimla auta značky Škoda Fabia, které projelo vysokou rychlostí obcí Kašnice.

„Řidič na znamení k zastavení nereagoval a po polní cestě pokračoval na Borkovany. Vzápětí najel zpět na komunikaci, kde před obcí Těšany nezvládl pravotočivou zatáčku a poničil svodidla i auto,” popsal mluvčí.

Řidiče BMW nakopnutého pervitinem zátaras nedostal, v patách měl dvacet hlídek

Krimi

Auto před policií ujíždělo, přičemž od kola s poničenou pneumatikou létaly jiskry. Muž pak auto sám odstavil.

„Z vozidla mu pomohli policisté, kteří následně zjistili, že se jedná o třicetiletého muže, který už se podobného jednání v minulosti dopustil. Test na alkohol byl negativní, test na drogy řidič odmítl. Vozidlo měl vypůjčené,” upřesnil Šváb.

Policie zveřejnila záběry z divoké honičky Prahou, při níž střílela po autě

Krimi

Při prohlídce auta policisté našli 0,5 gramu bílé krystalické látky, která obsahovala drogu amfetamin. „Auto bylo na náklady majitelky odtaženo a případ je i nadále v šetření,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám