Hlavní obsah

Při srážce tří aut na Znojemsku se zranilo šest lidí, zasahoval vrtulník

Šest lidí se zranilo v pondělí odpoledne při srážce tří aut u obce Citonice na Znojemsku. Jednoho člověka v kritickém stavu přepravil vrtulník na urgentní příjem brněnské fakultní nemocnice, řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Podle mluvčího policie Pavla Švába dostalo jedno z aut smyk a srazilo se se dvěma dalšími. Nehoda si vyžádala uzavření silnice a odklon vozidel po objízdných trasách.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala po poledni. „Srazila se tři vozidla. Museli jsme někoho vyprošťovat,” uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. „Předběžně to bylo tak, že jeden řidič jel rychle, dostal smyk a v protisměru se lehce střetl s jedním autem a poté čelně s dalším vozidlem,” popsal Šváb.

Záchranáři měli na místě sedm posádek včetně vrtulníku. „Ošetřili jsme šest pacientů. Jednu osobu jsme museli resuscitovat a v kritickém stavu jsme ji letecky transportovali na urgentní příjem brněnské fakultní nemocnice,” uvedla Bothová.

Další těžce zraněný pacient skončil v Dětské nemocnici v Brně, třetí muž byl středně těžce zraněný a putoval na urgentní příjem znojemské nemocnice. „Zbylí tři pacienti, kteří byli žena, muž a dítě, měli lehké zranění a převezli jsme je do znojemské nemocnice,” dodala Bothová.

Reklama

Výběr článků

Načítám