Hlavní obsah

Při sporu o parkování létaly vzduchem v Praze ventilky a pěsti

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve fyzické napadání přerostl spor trojice lidí o zaparkovaném autě v pražských Dejvicích. Strážníci museli od sebe roztrhnout muže se ženou na jedné straně a na druhé jejich soka. Ten zaparkoval auto do druhé řady, když si odskočil do banky, pár ale nemohl vyjet a navíc spěchal na letiště. Incident zachytily bezpečnostní kamery.

Incident v Dejvicích kvůli parkováníVideo: Městská policie Praha

 
Článek

Mluvčí městské policie Irena Seifertová ve čtvrtek uvedla, že sedmdesátiletý muž auto zaparkoval před bankou, kde měl jednání. Vozidlo ale nechal v druhé řadě, čímž zablokoval cestu páru (55letá žena a o rok starší muž), který spěchal na letiště.

„Každý k problému přistoupil po svém - muž zavolal na linku 156 a žena povolila ventilky u přední i zadní pneumatiky. V okamžiku příjezdu strážníků už byly ve hře pěsti,“ sdělila mluvčí. Místo a čas incidentu neupřesnila.

Podle ní situace vygradovala poté, kdy majitele špatně parkujícího auta upozornili pracovníci ostrahy banky na to, že mu někdo ničí auto. „Vyšel ven a ihned začala slovní přestřelka. Dále uvedl, že při incidentu ztratil brýle a že má podezření, že mu je vzala přítomná žena. Ze souboje si pak odnesl odřeninu pod okem,“ upřesnila Seifertová.

Žena stříkala v centru Prahy hlava nehlava hadicí, bránila řidičce zaparkovat

Krimi

Pár popřel, že by s autem cokoliv někdo z nich dělal a jako útočníka naopak označili majitele vozu, které jim zarazilo cestu. Státní policie, jejíž hlídka problém na místě rovněž řešila, nezjistila podezření z trestného činu, incident tedy dořešili strážníci.

„Řidiči, který špatně zaparkoval, uložili pokutu ve výši 200 korun, kterou na místě uhradil. Přestupek proti občanskému soužití budou oznamovat správnímu orgánu. Během řešení přestupku si jeden ze strážníků všiml, jak 55letá žena upustila na zem brýle a snažila se je nenápadně kopnout pod jedno ze zaparkovaných vozidel. Brýle naštěstí poškozeny nebyly,“ dodala Seifertová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám