Hlavní obsah

Při požáru rodinného domu v Hradci Králové zemřel člověk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

K požáru rodinného domu vyjížděli před druhou hodinou v noci na čtvrtek hasiči v Hradci Králové. V Chaloupkách, v místní části Svobodné Dvory, začal hořet rodinný dům. Požár nepřežil jeden člověk.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

V noci zemřel v Hradci Králové člověk při požáru rodinného domu.

Článek

„Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo k požáru v jedné z místností. Uvnitř domu objevili jednu osobu, kterou vynesli a poskytli jí první předlékařskou pomoc. I přes okamžitě zahájenou neodkladnou resuscitaci, ve které pokračovala i zdravotnická záchranná služba, se nepodařilo člověka bohužel oživit,“ potvrdila smutnou zprávu mluvčí hasičů Martina Götzová s tím, že nikdo další již v hořícím domě nebyl.

Při požáru bytu v Praze 14 zraněných, z toho 6 malých dětí

Krimi

Hasiči uhasili oheň před třetí hodinou ranní. Požár poničil vnitřní vybavení pokoje, v objektu se nacházelo větší množství odpadu. Příčina události i výše škody jsou prozatím předmětem vyšetřování, na kterém spolupracuje hasičský záchranný sbor s policií.

U Prahy také uhořel člověk

V Nových Jirnech nedaleko Prahy shořel ve čtvrtek rodinný dům. Uvnitř hasiči nalezli ohořelé lidské tělo. „Škoda dosáhla 6,5 milionu korun, příčinu vzniku požáru vyšetřovatelé zjišťují,” řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Oznámení o požáru rodinného domu přijali hasiči krátce před druhou hodinou ráno. Po příjezdu na místo vyhlásil velitel druhý stupeň poplachu ze čtyř možných. „Šlo o požár středně velkého rodinného domu. V důsledku požáru došlo k zborcení části střešní konstrukce," řekl Gabriel.

Dům je zcela zničený, hasičům se podařilo uchránit majetek v hodnotě asi 500 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám