Hlavní obsah

Při požáru opuštěného domu v Praze zemřel člověk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hasiči v noci na středu vyjížděli k požáru v Praze 4 do ulice u Mýdlárny. Hořela montovaná budova používaná jako archiv. Mluvčí pražských hasičů Vít Pernica Novinkám sdělil, že uvnitř budovy byl nalezen mrtvý člověk.

Článek

Domek sloužil jako archiv zdravotní dokumentace. První patro montovaného domu z větší části shořelo. Při následném prohledání budovy našli policisté s hasiči na místě tělo muže neznámé totožnosti.

"Jednalo se pravděpodobně o člověka bez trvalého přístřeší, který v domě přebýval. Policisté nyní ověřují jeho totožnost a policejní komisař nařídil soudní pitvu, která by měla stanovit přesnou příčinu úmrtí. Prvotní ohledání rovněž nasvědčuje skutečnosti, že požár kdosi založil úmyslně," uvedl mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

K objasnění události by mohla přispět i výpověď padesátiletého slovensky hovořícího svědka, kterého policisté na místě zajistili. Škoda dosáhla zhruba jednoho miliónu korun. Po možném žháři policisté pátrají.

Záchranáři po příjezdu k ohni zjistili, že plameny už zasáhly velkou část objektu. Přesto se jim podařilo dostat požár brzy pod kontrolu. Na místě zasahovali profesionální hasiči i jednotka dobrovolných hasičů z Chodova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám