Hlavní obsah

Při požáru domu v Přerově musela policie tahat děti ven oknem

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Evakuaci 14 lidí si vyžádal požár ubytovny v Přerově. Budovu zaplnil hustý dým a policisté s hasiči dostali ven nejdřív děti, které podávali rodiče oknem. Dospělé evakuovali po žebříku. Dva lidé se nadýchali kouře a skončili v nemocnici.

Foto: Policie ČR

Policie použila k evakuaci při požáru v Přerově žebřík

Článek

K požáru došlo v ubytovně v Kojetínské ulici v neděli večer, plameny zasáhly přízemí budovy a dým se rychle šířil do bytů v horních patrech. „Vzhledem k tomu, že evakuace nemohla proběhnout otevřením dveří, uskutečnila se záchrana lidí ze zvýšeného přízemí přes okno,” popsala v pondělí zásah mluvčí policie Miluše Zajícová.

Nejdřív podali rodiče policistům čtyři děti ve věku od dvou do deseti let. „Pak přišla řada na tři dospělé, kteří opustili byt za pomoci výsuvného žebříku, který policisté přistavili k oknu,” upřesnila mluvčí.

Požár vyhnal z ubytovny v Ostravě 80 lidí, z toho 30 dětí

Krimi

Mezitím dorazili hasiči, kteří plameny zlikvidovali a evakuovali dalších sedm dospělých z vyšších pater. „Dva lidé se nadýchali kouře a byli převezeni do nemocnice,” sdělila Zajícová.

Po odvětrání domu se mohli lidé vrátit do bytů. Škoda je vyčíslena na zhruba 60 000 korun. Při vyšetřování se ukázalo, že na společné chodbě ubytovny hořel odložený odpad. Přesná příčina požáru ale zatím nebyla stanovena, policie případ řeší jako přestupek v rámci požární ochrany.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám