Hlavní obsah

Při požáru ve Strakonicích se vážně zranila žena, osmdesát lidí evakuovali

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice

Při nočním požáru sedmipatrové ubytovny ve Strakonicích se vážně zranila jedna žena, dalších osmdesát lidí museli hasiči evakuovat. S plameny bojovalo několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Škoda je předběžně vyčíslená na 500 tisíc korun.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Požár ubytovny ve Strakonicích

Článek

Plameny zasáhly ubytovnu v Povážské ulici. „Krátce po středeční 22. hodině byl ohlášen na tísňovou linku 112 výbuch s následným požárem. Na místo okamžitě vyjelo několik hasičských jednotek. Po příjezdu na místo byl dům silně zakouřen. Hasiči museli použít kompletní dýchací techniku,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Požár ubytovny ve Strakonicích

Ohnisko požáru našli hasiči v bytě ve čtvrtém patře. Jednalo se o garsonku, která kompletně shořela. „Na místě se našla jedna osoba, u které zdravotníci ihned zahájili resuscitaci a převezli do nemocnice,“ dodala Matějů. Podle informací Práva šlo o padesátiletou obyvatelku a její stav je velmi vážný.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Požár ubytovny ve Strakonicích

Pro sedm obyvatel domu zajistil starosta Strakonic náhradní ubytování v kulturním domě, ostatní lidé se do svých bytů po odvětrání mohli vrátit. Nabídku ubytování nakonec využil jen tři lidé, ostatní šli k příbuzným. Co bylo příčinou požáru, hasiči vyšetřují, škodu odhadli na půl milionu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám