Hlavní obsah

Při požáru bytu na Blanensku zemřel starší muž

Blansko
Aktualizováno

Patrně špatně uhašený nedopalek cigarety způsobil v sobotu před polednem požár bytu v Jedovnicích na Blanensku, při němž zahynul jeho uživatel. Muže našli bez známek života přivolaní hasiči. Plameny se v podstatě ještě před jejich příjezdem uhasily v uzavřených prostorách bez jejich pomoci. Škoda se vyčísluje, nebude vysoká. Případem se zabývá policie.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Hasiči podle svého jihomoravského mluvčího Jana Dvořáka po nálezu ostatků prostor prozkoumali, zlikvidovali doutnající zbytky, byt odvětrali a přivolali policii.

Na Jablonecku hořel rodinný dům

Krimi

„V tuto chvíli lze říct jen tolik, že se věcí zabýváme. Nic nenasvědčuje tomu, že by osoba nalezená v bytě bez známek života zemřela cizím zaviněním,“ řekl Právu mluvčí policie David Chaloupka.

Obdobné požáry s úmrtím kuřáků se stávají zejména v zimě, kdy se byty a domy méně větrají. Proto hasiči vyzývají nejen kuřáky k opatrnosti.

V sobotu večer vyjeli hasiči také k požáru panelového domu v Kralupech nad Vltavou. Hořelo ve sklepě domu a hasiči museli evakuovat 25 lidí. Šest lidí se nedýchalo kouře, z nichž dva byli převezeni do nemocnice. Škoda byla vyčíslena na 750 tisíc korun, příčina požáru zatím není známa.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár sklepa v Kralupech nad Vltavou

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám