Hlavní obsah

Požár penzionu v Úpě: Škoda za milion, hasiči zveřejnili video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Malá Úpa

Požár v neděli večer v penzionu v obci Horní Malá Úpa na hřebenech Krkonoš způsobil škodu za téměř milion korun. Nikdo se nezranil, všichni hosté stihli včas utéct. Příčinu hoření zjišťují vyšetřovatelé, hasiči rovněž zveřejnili videozáznam z náročného zásahu, který komplikoval silný vítr.

Požár v Horní Malé Úpě Video: HZS Královéhradeckého kraje

 
Článek

K požáru v penzionu Lesní zátiší vyrazili hasiči v šesti jednotkách v neděli po 19. hodině. Měli s sebou sedm cisteren a automobilový žebřík.

„Všechny osoby jsou mimo objekt. Hasební zásah probíhá, při našem příjezdu byly vidět plameny prostupující střechou,“ informovali večer hasiči na Twitteru.

V Horní Malé Úpě hořel penzion

Krimi

Zásah komplikovalo počasí. „Navzdory silnému větru se podařilo šíření ohně včas zastavit a dřevěná budova penzionu tak byla z větší části uchráněna. Likvidační práce ještě nebyly ukončeny,“ upřesnila později mluvčí hasičů Martina Götzová.

Hořela Jilemnická bouda v Krkonoších, hasiče potrápila složitá střecha

Krimi

Odhad škody je podle mluvčí zatím zhruba 900 tisíc korun, přičemž hodnota zachráněného majetku se odhaduje na 14 milionů.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár v Horní Malé Úpě

Penzion má 15 lůžek a jeho součástí je i restaurace, zmínila ČTK. Stojí v těsné blízkosti hlavní silnice vedoucí z Horního Maršova do Horní Malé Úpy a na hraniční přechod do Polska.

Od centra obce, která leží v nadmořské výšce 1050 metrů nad mořem, je vzdálen asi 50 metrů.

Reklama

Související články

U Labské boudy v Krkonoších hořela louka

Hasiči v sobotu vpodvečer likvidovali požár louky nedaleko Labské boudy v Krkonoších. Hořelo na ploše 600 krát 600 metrů. Po sedmé hodině večer byla nahlášena...

Výběr článků

Načítám