Hlavní obsah

Požár, při kterém se zranilo pět mužů, způsobil benzín na vytápění

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Požár ve Stříteži nad Ludinou na Přerovsku, při kterém v pondělí ráno utrpělo zranění pět lidí, způsobil benzín. Podle policie ho využil jeden z mužů k roztopení v kamnech. Látka se však vzňala a způsobila požár v celé místnosti. Pět mužů, kteří v objektu staršího statku pracovali, zůstalo v místnosti uvězněno. Jeden z nich vyskočil oknem a kolegům otevřel dveře zvenku.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár zachvátil jednu místnost starého statku.

Článek

Požár vypukl krátce před půl osmou ráno. „Při prováděném šetření kriminalisté zjistili, že pětice mužů, provádějící stavební práce na objektu, si v místnosti, sloužící jako šatna pro dělníky, chtěla zatopit v kamnech. Vzhledem k tomu, že se jim nepodařilo kamna roztopit, jeden z nich, čtyřiadvacetiletý muž, použil k rozdělávání ohně kanystr s benzínem,“ uvedla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Benzín však podle ní vzplál, stejně tak i kanystr a látka rozlitá po podlaze. „Benzín se z kanystru rozlil v okamžiku, když se muž snažil hořící kanystr vyhodit oknem ven. Následně došlo k požáru celé místnosti, v níž všichni zůstali. Dveře od místnosti se totiž v okamžiku vzplanutí benzínu zavřely a nešly zevnitř otevřít,“ konstatovala Urbánková.

Vyskočil z okna, aby zachránil ostatní  

Jeden z mužů pak podle ní proskočil oknem místnosti ve zhruba třímetrové výšce ven. Dům oběhl a dveře od hořící místnosti otevřel. Všichni se díky tomu dostali ven.

Tři muži ve věku 47, 61 a 47 let utrpěli podle policie těžká zranění, s nimiž byli převezeni na popáleninové centrum do Fakultní nemocnice v Ostravě. Čtyřiadvacetiletý muž utrpěl lehké zranění a je v hranické nemocnici. O šest let starší muž utrpěl také lehké zranění, které si vyžádalo jednorázové ošetření.

Případ policisté vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Viníkovi hrozí až dva roky vězení. Škoda při požáru nevznikla, objekt byl podle policie určen k demolici. „Ve věci nadále probíhá šetření a jsou zjišťovány všechny okolnosti požáru,“ dodala Urbánková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám