Hlavní obsah

Požár nábytkářské firmy v Krucemburku likvidují hasiči už přes 24 hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krucemburk

Hasiči ani po více než 24 hodinách neukončili práce na likvidaci požáru lakovny v Krucemburku na Havlíčkobrodsku. Požár se v pátek ráno znovu rozhořel, nová ohniska pomáhá vyhledávat speciálně cvičený pes. Za Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina to sdělila Nikola Pátková.

Foto: HZS Vysočina

Rozsáhlý požár v Krucemburku

Článek

Požár ve společnosti zabývající se výrobou nábytku byl nahlášený ve čtvrtek před 10.00. Předběžně je škoda vyčíslená na 1,5 milionu korun.

„Dnes nad ránem se požár znovu rozhořel, takže na místo byly povolány opět jednotky, teď se pořád snaží požár likvidovat. Likvidační práce pokračují a předpokládáme, že to bude pokračovat během celého dnešního dne,“ řekla Pátková po poledni. Nyní zasahuje desítka cisternových stříkaček, hasiči mají na místě i protiplynový kontejner, automobilový žebřík a plošinu.

Škodu hasiči předběžně vyčíslili už ve čtvrtek večer. Za možnou příčinu označili nedbalost, ale podle Pátkové její vyšetřování na místě stále pokračuje. Zásah hasičů omezuje i provoz na přilehlé silnici, řídí ho hasiči, podle místostarostky obce Dagmar Sobotkové čekají řidiči nejvýše dvě minuty.

V Čelákovicích hořela hala briketárny, škoda bude až deset milionů

Krimi

„Stále to kouří, teď sundávají střechu, když se ten oheň rozšíří, aby to nezničilo i budovu kanceláří, snad se to podaří zachránit,“ řekla Sobotková. Oheň se podle ní znovu rozhořel ve 2.30. Ještě půl hodiny před tím při kontrole hasiči rozhořívání nezaznamenali.

„Asi tomu pomohl vítr, takže od půl třetí to jede nanovo,“ řekla Sobotková. Vodu hasiči čerpají z rybníku v místní části Staré Ransko, po obci je cítit kouř. „Znovu jsme vyhlásili, aby lidé nevětrali, všichni to pochopili. Jde to (kouř), řekla bych, tak na půlku obce,“ řekla Sobotková.

V Praze hořel sklad nábytku

Krimi

„Zatím stále hasíme, bourají se budovy, odklízejí střechy, aby se hasiči dostali k ohnisku a podařilo se vše uhasit, ale zatím to rozhodně dobře nevypadá. Vše hoří a přes noc se to ještě zhoršilo,“ řekla jedna z pracovnic společnosti Intermont, v jejímž areálu hoří. Budovu, která začala hořet, hasiči označili za bývalou lakovnu. Podle pracovnice firmy to ale nebyla prázdná budova, oheň se z ní navíc rozšířil na pracoviště kompletace, balírnu, další lakovnu a olejovnu.

Společnost Intermont vznikla v roce 1992. Podle obchodního rejstříku se vedle výroby nábytku zabývá také obchodem, dopravou nebo stavebnictvím.

K požáru prázdného objektu vyjelo ve čtvrtek 14 jednotek hasičů, pomáhali i hasiči z Pardubického kraje. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu, hasiči informovali, že se při požáru nikdo nezranil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám