Hlavní obsah

Požár na Semilsku si vyžádal lidský život

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Ves nad Popelkou

Torzo ohořelého lidského těla našli hasiči ve zničeném domě v Nové Vsi nad Popelkou na Semilsku. K jeho požáru vyrazili v noci na úterý. O smutné události informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Po požáru rodinného domu našli hasiči mrtvého člověka.

Článek

„Požár rodinného domu byl na tísňovou linku ohlášen dnes v úterý v 1.42 hodin. Na místo byli přivoláni profesionální hasiči ze Semil s dobrovolnými hasiči z Lomnice nad Popelkou a Nové Vsi nad Popelkou,“ uvedla Štrauchová.

V době příjezdu hasičů byla požárem zasažená kompletně střešní konstrukce na objektu 7 krát deset metrů. Na likvidaci požáru hasiči nasadili 3 vodní proudy, zabránit šíření požáru se podařilo chvíli před třetí hodinou ranní. „Na hašení byla použita voda z cisteren a dále doplňována z nedalekého místního potoka. Během hasebních prací našli hasiči uvnitř domu torzo ohořelého lidského těla,“ dodala s tím, že škoda na majetku byla předběžně odhadnuta na 700 tisíc korun.

Foto: HZS Libereckého kraje

Po požáru rodinného domu našli hasiči mrtvého člověka.

„Po lokalizaci požáru byl v domě nalezen jeho mrtvý majitel, jednalo se o 48 letého muže,“ potvrdila policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Příčina požáru i další okolnosti případu jsou nyní v šetření hasičů i policie.

„Ještě během úterý dojde k ohledání místa požářiště. Přítomen bude i pes vycvičený na vyhledávání akcelerantů. Zatím jsme nevyloučili žádnou příčinu. Mohla to být technická závada, nešťastná náhoda tak i cizí zavinění,“ dodala Sochorová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám