Hlavní obsah

Polil spícímu spoluvězni hlavu vařící vodou, odsedí si devět let

Právo, hon
Ostrava

Devět let za mřížemi vyměřil ve středu Krajský soud v Ostravě dvaatřicetiletému Jakubu Janeczkovi, který si již ve věznici odpykává trest za pokus o vraždu kamaráda. Doba výkonu trestu se mu tak prodlouží, a to kvůli tomu, že v ostravské heřmanické věznici v létě roku 2019 polil spoluvězně vřelou vodou z rychlovarné konvice.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Věznice v Ostravě-Heřmanicích

Článek

Soud vězně uznal vinným z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Rozsudek není pravomocný, odsouzený ještě v jednací síni podal odvolání. Jak uvedl státní zástupce Michal Król, napadení zřejmě souviselo s duševní poruchou obžalovaného.

Na zastávce v Ostravě našli urnu s lidskými ostatky

Krimi

Podle výsledků vyšetřování Janeczko předloni v srpnu přinesl na celu konvici s horkou vodou a vylil ji na hlavu spoluvězně, který v té době spal na posteli. Tekutina zasáhla především hlavu a krk, muž utrpěl popáleniny na 12 procentech těla.

Tři děti se v Moravskoslezském kraji opařily horkou vodou

Krimi

Voda jen díky shodě okolností nezpůsobila větší následky, a to mimo jiné i proto, že spoluvězeň měl v době útoku zavřené oči, jinak mohl přijít o zrak.

Ve věznici Janeczko pobývá od roku 2019. Tehdy mu soud ve Zlíně vyměřil desetiletý trest za pokus o vraždu kamaráda, kterému vrazil do hlavy šroubovák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám