Hlavní obsah

Policistu s Babišovou kšiltovkou čeká kárné řízení, slouží dál

Policejní prezident Martin Vondrášek v pátek zkritizoval nasazenou kšiltovku hnutí ANO, kterou měl ve čtvrtek policista v Borovanech na Českobudějovicku. Odmítl však unáhlené soudy v případě zbavení policisty služby.

Foto: Milan Jaroš, Týdeník Respekt

Policista České republiky. Snímek z předvolebního mítinku Andreje Babiše

Článek

„Když si kdokoliv ve službě vezme, byť to může být z nerozumu, na hlavu kšiltovku, která evokuje příslušnost k nějakému politickému subjektu, tak dělá něco, co by v žádném případě neměl,“ řekl na tiskovém brífinku policejní prezident Martin Vondrášek.

Policisté na Babišově mítinku zaklekli na autistického školáka

Domácí

„Předpokládám, že minimálně tato záležitost bude součástí kázeňského řízení. Videa a dokumenty jsme dnes předali inspekci, která vyhodnotí, zda je dána trestní odpovědnost,“ konstatoval Vondrášek.

Policejní prezident na otázku, zda jsou policisté z Borovan stále ve službě, uvedl, že odmítá provádět unáhlené soudy a postupovat na základě pocitů.

Policie pod tlakem veřejnosti kvůli Babišovu turné. Rakušan je chápavý, Fiala znepokojený

Domácí

Vondrášek dále řekl, že bude preferovat, aby na shromážděních byli policisté v uniformách a aby tam byli policisté z antikonfliktního týmu a také pracovníci kontroly policie, kteří by rovnou kontrolovali případné zásahy policistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám