Hlavní obsah

Policista je podezřelý, že obstarával drogy mladistvým

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOMUTOV

Na policejním oddělení v Chomutově slouží strážce zákona, který pravděpodobně užívá drogy, které navíc zřejmě několik let opatřoval dalším narkomanům. Někteří z jeho klientů nebyli ještě ani plnoletí. Třicetiletého policejního inspektora vyšetřuje Inspekce ministra vnitra.

Foto: Pavel Chorobik

Michal Baker krade domácí metu

Článek

"Případ jsme uzavřeli a navrhli státnímu zástupci, aby policistu obvinil z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek," řekl v pondělí ředitel Inspekce ministra vnitra Miroslav Borník. Případ inspekce kvalifikovala podle závažnějšího paragrafu s ohledem na to, že policista měl drogy opatřovat mladistvým. Za to mu v případě uznání viny hrozí až deset let vězení.

Borník nechtěl k případu sdělit podrobnosti s tím, že je to už v kompetenci státního zástupce, který má k dispozici celý vyšetřovací spis. Podle jiného zdroje policista fungoval od roku 2000 jako příležitostní dealer pervitinu, který si údajně obstarával jak pro sebe, tak pro další zájemce, z nichž některým nebylo ještě osmnáct let.

Státní zástupce Jan Hudzieczek, který vyšetřování kauzy dozoruje, řekl, že se zatím ještě nerozhodl, zda podezřelého policistu obviní z trestného činu. "Vyhodnocuji důkazy. Zatím k tomu nemohu podat žádnou informaci," sdělil žalobce.

Zástupce okresního policejního ředitele v Chomutově Jaroslav Kohout uvedl, že o případu zatím nic neví. "V minulosti jsme propustili jednoho našeho policistu, který byl zapleten do distribuce drog na pražské policejní škole," dodal Kohout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám