Hlavní obsah

Policie zadržela propuštěnou vražedkyni Janákovou

Novinky, kub
Lomnice nad Popelkou
Aktualizováno

Kriminalisté v úterý zadrželi vražedkyni Petru Novou (dříve Janákovou), která byla propuštěna z vězení kvůli těhotenství. Policie ji viní z křivého obvinění a navrhuje její vzetí do vazby. Policie zveřejnila videozáznam ze zadržení.

Policie zadržela propuštěnou vražedkyni JanákovouVideo: Policie ČR

 
Článek

Ženu zadrželi královéhradečtí policisté, kteří případ vyšetřují, v Lomnici nad Popelkou. „Kriminalisté 29letou ženu obvinili ze spáchání úmyslného trestného činu křivé obvinění,” sdělila ve středu mluvčí policie Ivana Ježková.

„Obvinění souvisí s předchozím šetřením Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), které se týkalo Vazební věznice v Hradci Králové. Kriminalisté podali k rukám dozorujícího státního zástupce v Opavě podnět na její vzetí do vazby. Další informace zveřejníme v zítřejších odpoledních hodinách,” dodala mluvčí.

Janákovou, odsouzenou za vraždu a přípravu dalších, musel propustit v červnu ostravský soud kvůli jejímu těhotenství. Podle vyšetřovatelů počala ve vazební věznici v Hradci Králové.

Dozorci nejsou otcem dítěte vražedkyně Janákové, potvrdila inspekce

Krimi

Původně byli z oplodnění podezřelí dozorci, podle médií na ně ukázala právě Janáková, inspekce ale po Janákové porodu zjistila na základě genetické analýzy, že tomu tak nebylo. Televize Nova pak uvedla, že otcem dítěte je vězeň z vazební věznice.

Okolnosti samotného početí a zda je případně spojeno s trestným činem stále prověřuje královéhradecká policie.

Vražedkyně Janáková si změnila jméno

Krimi

Krajský soud v Hradci Králové původně uložil Janákové a jejímu manželovi Jaroslavovi (30) loni v říjnu doživotí za chladnokrevně provedenou vraždu sběratele mincí a přípravu či pokusy dalších čtyř vražd. Osmiletý trest dostal jejich kumpán Martin Herzán (43). Vrchní soud v Praze letos v odvolacím řízení tresty kromě Herzánova zmírnil - Janáka poslal za mříže na 28 let a jeho manželku na 30.

Janáková po propuštění pobývala ve Vrchlabí a Jilemnici, na konci srpna porodila. Rovněž si změnila jméno na Nová.

Reklama

Související články

Vražedkyně Janáková porodila

Ke 30 letům za mřížemi odsouzená vražedkyně Petra Janáková (29), kterou letos v červnu propustili z vězení kvůli těhotenství, minulý týden v pátek porodila. Na...

Výběr článků

Načítám