Hlavní obsah

Policie zadržela na Staroměstském náměstí přes sto demonstrantů

– Praha

Policie zadržela po nedělní demonstraci na pražském Staroměstském náměstí přes sto protestujících. Podezírá je z výtržnictví, násilí proti úřední osobě či z neuposlechnutí výzvy.

Foto: Novinky

Policisté na Staroměstském náměstí zadrželi přes sto demonstrantů

Článek

O počtu zadržených informovala mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová. Připomněla, že dalších 50 lidí zajistila policie ještě před akcí. Podle mluvčí utrpěla při bitce vyvolané fotbalovými chuligány zranění dvacítka policistů.

Babiš odsoudil bezohlednost demonstrantů v centru Prahy, Zeman pochválil zásah

Domácí

„Zajištěné osoby policisté stále převážejí na služebny, kde s nimi provádějí další úkony,” popsala Kropáčová v neděli před osmou večerní. Zdůraznila, že hooligans zaútočili na policisty zcela bezdůvodně. Policie pak proti fanouškům použila donucovací prostředky: slzný plyn, vodní dělo, zásahové výbušky, koně i vozidla.

Tři zasahující policisté skončili v nemocnici. Většina zraněných policistů utrpěla podle mluvčí taková zranění, která si nevyžádala okamžité ošetření na místě. Proto je záchranná služba oficiálně neeviduje mezi svými devíti zraněnými lidmi, vysvětlila Kropáčová.

Staroměstské náměstí se po demonstraci změnilo v bojiště. Policie nasadila vodní dělo

Stalo se

Odpolední demonstraci svolanou jako protest proti vládním koronavirovým opatřením organizátoři předčasně ukončili. Na náměstí se totiž sešlo několikanásobně více lidí než povolených 500. Většina z nich neměla roušky a nedodržovala předepsané rozestupy. Policie zasáhla až poté, co ji po skončení akce začali někteří účastníci napadat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám