Hlavní obsah

Policie zadržela gang, který v Brně unesl muže

BRNO

Policisté v úterý zadrželi trojici pachatelů, která unesla počátkem ledna v Brně osmatřicetiletého muže a dva dny jej držela v poutech. Požadovali výkupné 100 000 korun. Pachatele zatkli právě při předávání peněz.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

"Pachatelům hrozí až osm let vězení," řekl v úterý mluvčí brněnské policie. Skupinu tvořili dva muži a žena. Únosci se s obětí dobře znali. Muže nejprve 6. ledna vylákali do domku v brněnské městské části Komín. Tam na muže šéf gangu - sedmadvacetiletý muž, vytáhl pistoli a s komplici jej spoutal. Uneseného trojice zbila a dala mu telefon, aby rodiče vyzval k zaplacení požadovaných peněz.

"Večer pak oběť odvezli do chaty v Maloměřicích. Poté průběžně telefonovali rodičům muže a opakovali žádosti o peníze. Hrozili, že pokud je nedostanou, unesený zemře," uvedl mluvčí. Rodiče informovali policii.

Kriminalisté trojici zatkli druhý den při předávání peněz. Pachatelé byli obviněni z vydírání a také z omezování osobní svobody. Podle mluvčího se šéf gangu nyní hájí tím, že mu unesený dluží větší částku peněz. V souvislosti s objasňováním případu kriminalisté dále zjistili, že šéf gangu má údajně na svědomí i loupeže ve dvou barech a prodejně tabáku, které se v prosinci odehrály v Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám