Hlavní obsah

Policie stíhá rodiče, kterým málem umřela dcera

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Kvůli zanedbání péče obvinila policie v minulých dnech rodiče z Karviné, jejichž dvouletá dcera loni v červnu málem zemřela kvůli alergii na kravské mléko, podvýživě a nedostatečné péči.

Článek

Mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková řekla, že holčičku v kritickém stavu se podařilo tehdy lékařům zachránit jen díky odbornému zákroku lékařů. Nyní je dítě v dětském domově.

"Přestože rodiče věděli, že dcera trpí alergií na kravské mléko a byli lékařem poučeni o nutnosti použití speciálního výživového přípravku, neposkytovali ji vhodnou stravu a v dostatečném množství," uvedla policistka.

Rodiče navíc nerespektovali ani doporučení dětského lékaře k návštěvě specializované poradny. "Dívka trpěla velmi těžkou podvýživou, která vedla ke ztrátě bílkovin a tekutin. Došlo u ní k celkovému metabolickému rozvratu. Zanedbávali rovněž její základní tělesnou hygienu. Dítě bylo opruzené a trpělo záněty kůže," dodala Bednarčíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám