Hlavní obsah

Policie obvinila zaměstnance Škody Auto z krádeže airbagů a volantů za 400 tisíc

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvasiny

Jedenadvacetiletý zaměstnanec závodu Škoda Auto v Kvasinách na Rychnovsku je podezřelý z krádeže desítek volantových airbagů a několika volantů z nově vyrobených luxusních modelů aut. Škoda činí podle vyšetřovatelů přes 400 000 korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Mladík z Náchodska podle policie odnášel autosoučástky od loňského prosince do poloviny letošního ledna, přičemž je pak údajně prodával, ať už osobně, nebo přes internet. Kriminalisté jej obvinili z krádeže, za což mu hrozí před soudem až pětileté vězení.

„Případ objasnili rychnovští kriminalisté ve spolupráci s útvarem Bezpečnost a ochrana značky závodu Škoda Auto,” upřesnila mluvčí policie Alena Kacálková.

Předchozí známé případy krádeží v kvasinské automobilce jsou staré několik let, připomněla ČTK. Před necelými třemi lety policie odhalila zaměstnance, který ukradl řídicí jednotky, parkovací systémy a zámky za více než půl milionu korun. V roce 2015 kriminalisté dopadli dva Poláky, kteří jako zaměstnanci automobilky kradli autosoučástky z montážní linky. Celkem ukradli díly za více než dva miliony korun.

Závod Kvasiny má asi 9000 zaměstnanců a loni zvýšil výrobu o pět procent na dosud nejvyšších 310 000 automobilů. Závod vyrábí limuzínu Superb a SUV modely Kodiaq, Karoq a Seat Ateca.

Reklama

Výběr článků

Načítám