Hlavní obsah

Policie obvinila Lubinu kvůli smrtelné nehodě, hrozí mu pět let

HRADEC KRÁLOVÉ
Aktualizováno

Policisté v úterý obvinili bývalého hokejového reprezentanta Ladislava Lubinu kvůli tragické dopravní nehodě. Při havárii čtyř automobilů ve čtvrtek u Trotiny na Hradecku minulý týden zemřel otec fotbalisty Vratislava Lokvence.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž), Novinky

Ladislav Lubina

Článek

"Policie Lubinu obvinila z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti, za který v případě prokázání viny hrozí šest měsíců až pět let vězení," řekla mluvčí hradecké policie.

Hromadná dopravní nehoda čtyř automobilů se stala minulý týden ve čtvrtek ráno u obce Holohlavy v Královéhradeckém kraji. Po střetu dvou aut, dodávky a kamiónu s cisternou zemřel řidič dodávky, kterým byl otec bývalého fotbalového reprezentanta Vratislava Lokvence.

:. Následky nehody, kterou zřejmě zavinil hokejista Lubina

Viníkem nehody je pravděpodobně Ladislav Lubina, který pracoval jako asistent trenéra pardubického hokejového klubu. Ten krátce po nehodě z místa utekl poté, co zjišťoval, jestli někdo nepotřebuje pomoc. Teprve pak od neštěstí utekl. Proto nebyl obviněn také z neposkytnutí pomoci.

Odpoledne téhož dne se policii sám přihlásil. Policisté zajistili odběr krve pro zjištění možného alkoholu. Test provedený několik hodin po nehodě měl negativní výsledek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám