Hlavní obsah

Policisté Lubinu neobvinili, nechali mu i řidičský průkaz

– HRADEC KRÁLOVÉ
Právo,

Bývalý hokejový reprezentant a asistent trenéra pardubického klubu Ladislav Lubina může řídit vůz i přesto, že s největší pravděpodobností způsobil ve čtvrtek ráno dopravní nehodu, při níž zemřel člověk. Lubina z místa nehody utekl a za půl dne se na policii přihlásil. Policisté mu řidičský průkaz neodebrali.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž), Novinky

Ladislav Lubina

Článek

„Během čtvrtečního odpoledne mu byla odebrána krev na vyloučení přítomnosti alkoholu, a protože tomu předcházející dechová zkouška byla negativní, nebyl důvod k odejmutí řidičského průkazu. To může nyní učinit až soud,“ uvedla Právu mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

Dechová zkouška však byla provedena až zhruba šest hodin po nehodě, k níž došlo kolem půl osmé ráno mezi Rodovem a Smiřicemi na Královéhradecku. Lubina totiž krátce po události místo činu opustil a skrýval se.

Po nárazu vystoupil a snažil se pomoci zraněným

„Během podvečerního výslechu přiznal, že byl řidičem volva. Když se to stalo, vystoupil z vozu a snažil se poskytnout první pomoc. To potvrzují i slova dalších účastníků havárie. Z toho důvodu nebyl obviněn z neposkytnutí první pomoci,“ prozradila mluvčí.

Teprve poté prý utrpěl šok a krátce po příletu vrtulníku záchranné služby zmizel. S odjezdem do asi dvacet kilometrů vzdáleného Dvora Králové mu zřejmě pomohli přátelé, neboť ho nevystopoval ani přivolaný policejní pes.

V případu dosud nepadlo žádné obvinění. „Ještě ve čtvrtek byl k vyšetřování přizván znalec z oboru silniční a městské dopravy k vyloučení či potvrzení technické závady na havarovaném volvu a po celý pátek probíhají výslechy účastníků dopravní nehody. Teprve na základě všech důkazů a vyhodnocení bude rozhodnuto o sdělení obvinění,“ dodala Pešavová, která nepředpokládá, že by obvinění padlo ještě v pátek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám