Hlavní obsah

Policie obvinila 16 lidí za podvod s úrazovými pojistkami, je mezi nimi i lékař

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Za podvod s úrazovými pojistkami obvinili policisté 16 lidí z Domažlicka. Je mezi nimi i 69letý rehabilitační lékař, který měl vystavovat falešná potvrzení o úrazech. Právu to v pátek potvrdila policejní mluvčí Hana Kroftová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hlavním aktérem je podle zjištění Práva 32letý syn lékaře, který působil jako zprostředkovatel pojišťoven.

„Při sjednávání pojistných smluv se s klienty domluvil na uvedení nepravdivých údajů o jejich zdravotním stavu a o již v minulosti uzavřených pojistných smlouvách. Ti poté uplatnili pojistné na různé úrazy, které byly podloženy nepravdivými lékařskými zprávami,“ uvedla Kroftová.

Lékaři předepisovali léky vybraných firem, na úplatcích si měli přijít na 12 milionů

Krimi

Pojišťovny na bolestném za fiktivní úrazy vyplatily celkem přes pět miliónů korun. Jak se obvinění mezi sebou dělili o zisk, je předmětem dalšího šetření.

„Kriminalisté na případu pracovali od roku 2016. Všech 16 osob je stíháno pro trestný čin pojistného podvodu, u lékaře bylo obvinění rozšířeno ještě o padělaní a vystavení nepravdivé lékařské zprávy,“ uzavřela Kroftová. Všem hrozí až osm let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám