Hlavní obsah

Policie našla na D1 migranty v nových autech naložených na kamionech

Právo, Novinky, hon, orh, ok

Velké překvapení čekalo na hlídku policie, která na česko-polských hranicích kontrolovala tři kamiony s návěsy s nově vyrobenými automobily. V jednom z převážených aut cestovali dva mladíci z Afghánistánu. Podobně byli nalezeni dva migranti také na Olomoucku.

Foto: Policie ČR

Kamion zastavený na česko-polské hranici

Článek

Hlídka kontrolovala na dálnici D1 v Bohumíně kolonu nákladních vozidel, která mířila do Polska. Na pasažéry přitom hlídku upozornil řidič.

„Jeden z řidičů policistům řekl, že má podezření, že v jednom z nových automobilů převážených na návěsu druhého kolegy spatřil dvě osoby,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Při vykládce zboží na Plzeňsku z kamionu vyskákali migranti a utekli

Krimi

Následně došlo ke kontrole, během které cizinci z auta vystoupili. „Dvojice neměla žádný cestovní doklad či oprávnění k pohybu, oba však předložili jiný dokument. Šlo o 23letého muže a 16letého mladíka z Afghánistánu. Dospělý muž byl umístěn do Zařízení pro zajištění cizinců ve Vyšních Lhotách, s ohledem na věk mladšího z dvojice byl kontaktován odbor sociálněprávní ochrany dětí, který si jej převzal,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Migranti nalezeni na česko-polské hranici

Policisté ověřili, že oba zažádali o mezinárodní ochranu v jiném státu, kam budou na základě mezinárodních dohod předáni.

V kamionu v Pardubicích se tísnili migranti. Jeden měl britskou mutaci koronaviru

Krimi

V úterý řešili podobný případ policisté na parkovišti dálnice D35 z Olomouce na Ostravu. Při kontrole nákladního vozidla převážejícího nová vozidla vyskočily dvě osoby z naloženého návěsu.

„Řidič uvedl, že převáží vozidla z Rumunska do Polska. O tom, že cizinci nastoupili do převáženého vozidla, nevěděl. Cizinci uvedli, že jsou migranti z Afghánistánu, a předložili rumunské doklady azylanta,“ uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Migranti na Strakonicku 

Migranty našli policisté také na Strakonicku. Tamní policisté podezřívají 49letého řidiče kamionu z toho, že v úterý přivezl do Vodňan na Strakonicko z Rumunska šest uprchlíků afghánské národnosti. Uprchlíky vystopoval služební pes.

„Řidič kamionu přijel do objektu jedné firmy ve Vodňanech, aby zde vyložil náklad. V okamžiku, kdy zastavil a začal sundávat z návěsu plachtu, vyskočila z nákladového prostoru jeho kamionu skupinka mladíků a dala se na útěk. Směřovali k vrátnici firmy, dále k zadní části objetu, kde přelezli plot, a běželi směrem k hlavní silnici,“ informovala mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková.

Policisté je s pomocí psa dopadli. Ani jeden z mladíků neměl platné doklady, které by je opravňovaly k pobytu na území ČR. Policisté muže podezřívají z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Hrozí mu tak až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám