Hlavní obsah

Policie na jihu Moravy zadržela 12 migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dvanáct migrantů zadržela v pátek policie na dvou místech jižní Moravy. Šest v kamionu na D46 u Vyškova, další šestici v kamionu v Brně. Všichni jsou pravděpodobně Afghánci.

Foto: Policie ČR

Zadržení migranti

Článek

První z kamionů zastavil na čerpací stanici na D46 u Vyškova ve směru na Prostějov. Po otevření návěsu v něm policisté našli šest cizinců. Byli bez dokladů. „Zjišťujeme, jakou roli sehrál řidič rumunského nákladního vozu. Na naše území přijel ze Slovenska," uvedli policisté na Twitteru.

Při kontrole na dálničním odpočívadle našli celníci v kamionu tři Afghánce

Krimi

Další nákladní vůz jeli policisté zkontrolovat po 11:00 do skladu v průmyslové zóně v brněnské části Slatina. „Z nákladového prostoru tureckého kamionu vyskákalo po otevření dveří šest migrantů. I tito cizinci pochází pravděpodobně z Afghánistánu," uvedla policie.

Migranti se ukrývali na Břeclavsku v kamionu mezi sloupky na vinice

Krimi

Běženců zajištěných na jihu Moravy v posledních měsících přibylo. Například na začátku loňského listopadu celníci na dálnici D2 kontrolovali kamion s návěsem, ve kterém bylo 48 lidí, Syřané a Turci. Lidi v návěsu odhalil velkokapacitní rentgen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám