Hlavní obsah

Policie hledá muže, který obtěžoval dívky na Černém Mostě

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie pátrá po muži, který ve čtvrtek sexuálně obtěžoval hned dvě nezletilé dívky na Černém Mostě. Kriminalisté se obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc, lidé mohou informace k hledanému muži oznámit na lince 158.

Článek

První z případů se stal po poledni, druhý odpoledne. Policisté v oblasti ihned posílili hlídky v ulicích a kriminalisté začali po muži pátrat. V obou případech si pachatel vybral za cíl nezletilé slečny.

V prvním obtěžoval dívku ve chvíli, kdy venčila psa na cyklostezce poblíž ulice Arnošta Valenty. Uchopil ji za ruku ve chvíli, kdy měl obnažené přirození. Dívka se naštěstí muži vysmekla a utekla.

Druhý incident se odehrál nedlouho před tři čtvrtě na čtyři odpoledne poblíž ulice Generála Janouška. Tentokrát pachatel obtěžoval nezletilou dívku s nožem v ruce. „Poškozenou nejprve uchopil za ústa a zatáhl ji do sklepních prostor jednoho z domů, kde ji začal osahávat. I v tomto případě měl obnažené přirození. Obě dívky vyvázly z popisovaných incidentů bez zranění,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Na popisu se dívky shodly

Kriminalisté se domnívají, že se v obou případech jedná o shodného pachatele. Tuto domněnku podporují popisy pachatele, které obě dívky nezávisle na sobě kriminalistům uvedly.

Pachatele popsaly jako muže v přibližném věku 30 – 40 let, střední, štíhlé, 180 – 190 cm vysoké postavy, který měl krátké tmavé vlasy. I v popisu oblečení se obě dívky téměř shodly. Uvedly, že byl oblečen do červeného trika či mikiny a šedých, až černohnědých kalhot.

„Kriminalisté se obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po zmiňovaném pachateli. Jakékoliv poznatky a informace k popsaným událostem mohou občané předat policistům cestou linky 158,“ doplnil Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám