Hlavní obsah

Policie dopadla muže, který v Ostravě čtyři hodiny znásilňoval dívku

Právo, den
Ostrava
Aktualizováno

Policisté v neděli v Praze chytili muže, který v polovině září brutálně znásilnil 19letou dívku ve Slezské Ostravě. 27letý mladík do Ostravy jezdil za příležitostnou prací. Policie ho obvinila ze znásilnění, hrozí mu až 10 let vězení. Obviněný se přiznal, informoval v pondělí zástupce ředitele ostravské policie Radovan Vojta.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz zadrženéhoVideo: Policie ČR

 
Článek

„Kvůli znásilnění 19leté ženy, které se stalo 19. září v brzkých ranních hodinách v Ostravě, byl vytvořen speciální tým s 10 osobami s názvem Hranečník, který na případu intenzivně pracoval. Zapojila se ale všechna ostravská oddělení, jelikož jsme případ vyhodnotili jako zvlášť závažný,“ sdělil Vojta.

Dodal, že na základě získaných informací policie dospěla k tomu, že tohoto brutálního činu se dopustil 27letý muž, který kdysi v Moravskoslezském kraji bydlel, nyní však nemá bydliště nikde.

„Do Ostravy jezdil za příležitostnou prací, tou se živil také v Praze, kde ho policie 4. října zadržela. Dva dny před tím bylo na tuto osobu vyhlášeno celostátní pátrání,“ vylíčil zástupce ředitele ostravské policie.

Foto: Policie ČR

Místo, kde se znásilnění odehrálo

Podle něj přispěla k dopadení pachatele práce kriminalistů zejména na místě činu.

„Získali jsme ale také desítky poznatků od veřejnosti, které jsme prověřovali. Veřejnosti moc děkujeme za pomoc,“ popsal Vojta.

Nebyl trestaný

„Policistům komplikovalo vyšetřování to, že muž neměl trvalý pobyt v našem kraji, je netrestaný a v pohybu,“ dodal.

Zda se mladík v minulosti dopustil podobného trestného činu, nyní policie zjišťuje. Nyní je vyslýchán. Pak policie podá návrh na jeho vzetí do vazby.

„Motiv jeho jednání nyní policie zjišťuje. Jeho duševní a zdravotní stav budou zkoumat soudní znalci,“ shrnul Vojta.

Zadržený násilník dívku ve Slezské Ostravě na Slívové ulici přepadl o půl druhé ráno. Podle policie ji sledoval od chvíle, kdy vystoupila z autobusu linky 38 na zastávce MHD Hranečník. Zhruba 400 metrů od zastávky ji zezadu napadl a začal škrtit. Podle ostravské policejní mluvčí Gabriely Holčákové, která o případu informovala již dříve, byla jeho agresivita značná. [celá zpráva]

Muž dívku bil, odtáhl ji do křoví a tam ji brutálně znásilnil. Ženu pak držel ve křoví další zhruba čtyři hodiny. Přepadená jeho brutální útok přežila, utrpěla však řadu zranění. Na základě jejího svědectví se policistům podařilo sestavit identikit pachatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám