Hlavní obsah

Policie dopadla mladíka, který okradl 95letého seniora. Kumpán je na Slovensku

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Kriminalisté na Mladoboleslavsku dopadli pachatele, který společně se svým kumpánem okradl v prosinci pětadevadesátiletého seniora. Jednadvacetiletý muž se při výslechu k činu přiznal. Druhý pachatel se momentálně zdržuje na Slovensku.

Foto: Policie ČR

Mladíci okradli 95letého seniora

Článek

„Na základě odvysílané reportáže jsme získali několik poznatků k osobám pachatele, které jsme postupně prověřili,“ uvedla tisková mluvčí policie Markéta Johnová.

Kriminalisté muže vypátrali 25. února. „Jedná se o 21letého mladíka, který při krádeži zvonil na zvonek a hlídal. Při výslechu se k činu doznal,“ dodala Johnová. Podezřelému z krádeže, který bude nadále stíhán na svobodě, hrozí až dvouleté vězení.

Druhým pachatelem byl mladíkův dvaadvacetiletý bratranec, který se v současnosti zdržuje na Slovensku. Policie proto předala spis svým slovenským kolegům.

Seniora si vyhlídli v obchodě

Pětadevadesátiletého muže přepadli mladíci začátkem prosince. Senior šel brzy ráno na nákup do obchodního centra v Mladé Boleslavi, kde platil malý nákup dvoutisícovou bankovkou. Zřejmě v tuto chvíli si ho mladíci vyhlédli a sledovali ho až k místu jeho bydliště. [celá zpráva]

Zatímco senior odemykal dveře, jeden mladík předstíral, že zvoní na domovní zvonky. Když senior vstoupil do domu, jeden z mužů vešel za ním, vytáhl mu z kapsy peněženku s finanční hotovostí, občanským průkazem i kartičkou pojištěnce.

Druhý pachatel zatím hlídal před domem. Po krádeže oba z místa ihned utekli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám