Hlavní obsah

Podvodníci tahají z lidí na Klatovsku peníze, údajně vybírají na seniory s alzheimerem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Na Klatovsku se pohybují podvodníci, kteří vybírají finanční příspěvky na nemocné seniory. Naposledy se muži objevili v Sušici, kde tahali z lidí peníze před supermarketem i nemocnicí. Případem se zabývá policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na problém upozornily minulý týden rodiny klientů Domova Clementas v Janovicích nad Úhlavou, což je zařízení pro osoby s Alzheimerovou chorobou či jinými typy neurodegenerativních onemocnění.

„Obrátili se na nás příbuzní našich seniorů, že rádi přispěli na sbírku pro janovický domov. My jsme ale nic takového neorganizovali, a proto jsme hned kontaktovali policii. Ještě se nám něco takového nestalo. Je to zneužití našeho jména,“ zdůraznil ředitel zařízení Lukáš Bardon. Ten doplnil, že se mělo jednat o dvojici starších mužů, kteří se předminulý týden zdržovali před sušickou nemocnicí a také supermarketem Tesco.

Případ podvodné sbírky pro sirotky po autonehodě míří k soudu

Krimi

„Jeden z nich byl podle svědků na invalidním vozíku,“ uvedl Bardon.

Manažerka sušického Tesca Jana Sedláčková potvrdila, že se před obchodem v danou dobu skutečně podvodníci vyskytovali. „Spolupracujeme s policií, které už jsme předali kamerové záznamy,“ řekla.

Policejní mluvčí Dana Ladmanová doplnila, že zatím pátrají po jednom muži, jenž se předminulý týden pohyboval u supermarketu v Hrádecké ulici a údajně vybíral na osoby s Alzheimerovou chorobou. Vyšetřovatelé také prověřují jeho komplice. Podle Ladmanové však nejde o jediný případ, jenž se v okrese v poslední době stal.

Charita zloděje neodradila, vykradl obchod diakonie na táborském sídlišti

Krimi

„Po Klatovech se pohybuje starší muž, který tvrdí, že vybírá peněžní dary na akce pro děti na svátek žen. Prohlašuje, že jedna firma z Klatov s ním spolupracuje, což se nezakládá na pravdě,“ konstatovala s tím, že žádá svědky i poškozené, aby se jim ozvali. Souvislost obou případů však Ladmanová vyloučila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám