Hlavní obsah

Podpálím to tady, vystartoval na policisty v Havířově opilec a rozlil na služebně benzin

Novinky, kub
Havířov

Až dvanáctiletý trest vězení hrozí 59letému muži, který hrozil policistům na služebně v Havířově, že ji zapálí. Při incidentu rozlil benzin, policisté ale útočníka včas zpacifikovali. Vzhledem k tomu, že byl opilý, skončil na záchytce. Kriminalisté muže obvinili z násilí proti úřední osobě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal v úterý po 15. hodině na obvodním oddělení policie v Havířově, o případu informovala ve čtvrtek mluvčí policie Soňa Štětínská.

Muž podle ní vešel dovnitř, řekl, že tam založí požár, a současně rozléval tekutinu zapáchající po benzinu. „Policisté okamžitě zareagovali a v dalším jednání muži zabránili,” uvedla mluvčí.

Hasiči naúčtovali mladému žháři 100 tisíc korun za výjezdy. Má splátkový kalendář

Krimi

V čem muž benzin dovnitř přinesl, policie neupřesnila. Ke zraněním nedošlo, nevznikla ani žádná škoda, kvůli hořlavině ale museli na místě zasahovat hasiči. Muži naměřili v dechu alkohol a skončil na záchytce.

Žhář z Bohumína je stíhán i za červnový incident s pistolí

Domácí

Kriminalisté muže ve čtvrtek obvinili z násilí proti úřední osobě v přísnějším paragrafu, který hovoří o těžké újmě na zdraví a škodě velkého rozsahu. K tomu sice nedošlo, podle zákoníku je ale i příprava trestná. Muži tak hrozí tři roky až dvanáct let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám