Hlavní obsah

Po požáru unimobuňky ve Strašnicích skončili dva lidé v kritickém stavu v nemocnici

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva lidé skončili v kritickém stavu v nemocnici po požáru unimobuňky, ke kterému došlo v úterý večer v Praze-Strašnicích. Příčina požáru se vyšetřuje.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár unimobuňky ve StrašnicíchVideo: Novinky

 
Článek

„Na tísňové lince jsme přijali oznámení o výbuchu kamen v obývané unimobuňce v areálu sběrných surovin ve Strašnicích. Na místo vyrazily posádky se záchranáři, s lékařem a také inspektor provozu,” řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Protože po výbuchu měla začít unimobuňka hořet, vyjelo na místo také šest jednotek hasičů.

„Požár zvládla první z jednotek, která dorazila na místo. Nasazeny byly dva vodní proudy. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Zbylé jednotky byly odvolány zpět na své základny,” řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Poblíž místa požáru byl nalezen vážně popálený muž. V kritickém stavu skončil v nemocnici.

Popálený utekl ze Strašnic až do Michle

„Naše posádky musely zajistit životní funkce u sedmadvacetiletého muže, který utrpěl vážné popáleniny na velké části těla. Muž musel být uveden do umělého spánku a následně byl transportován do vinohradské nemocnice. Po další půlhodině byl na jiném místě nalezen další popálený, dvaačtyřicetiletý muž. Pomoc mu přivolal jeho kamarád. I jeho museli záchranáři uvést do umělého spánku, i on utrpěl vážné popáleniny na velké části těla a stejně tak byl převezen do vinohradské nemocnice,” doplnila Poštová.

Podle informací z místa byl druhý z popálených mužů nalezen až v pražské Michli. S největší pravděpodobností utekl z místa požáru v silném šoku.

„V současné době se zabýváme požárem ve Strašnicích, při kterém byli zraněni dva lidé. V nejbližší době se bude zjišťovat, jakým způsobem požár vznikl,” sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám