Hlavní obsah

Po poli i v protisměru. Řidič s policií nalepenou na svém pick-upu uháněl Svitavskem

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staré Město

Po poli i na chodníku, navíc místy v protisměru, uháněl řidič pick-upu před policií na Svitavsku. Muž začal ujíždět poté, co jej policejní hlídka chtěla zkontrolovat. Nakonec mu policejní auta zkřížila cestu a ven ho museli vytáhnout. Zadržený šofér odmítl dechovou zkoušku stejně jako odběr krve. Pronásledování zaznamenala policejní kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie pronásledovala řidiče na SvitavskuVideo: Policie ČR

 
Článek

O incidentu informovala ve čtvrtek mluvčí policie Dita Holečková, podle ní se odehrál před několika dny v obci Staré Město na Svitavsku, kde chtěla hlídka zkontrolovat řidiče vozidla značky VW Caddy.

Šofér ale na světelné a zvukové výzvy reagoval místo zastavení únikem. „Během své zběsilé jízdy několikrát přejel do protisměru, najížděl na chodník a pak se pokusil s vozidlem ujet po poli,” popsala zásah mluvčí.

Rakušan utekl z domácího vězení, policie ho honila na Znojemsku

Krimi

Když se řidič snažil vyjet z pole zpátky na silnici, policejní auto mu zatarasilo cestu. Spolupracovat ale nechtěl ani po zastavení, na řadu proto přišly podle Holečkové donucovací prostředky.

Třiatřicetiletý řidič odmítl dechovou zkoušku a také nesouhlasil s lékařským vyšetřením spojeným s odběrem krve, policisté mu proto zadrželi řidičák a další jízdu zakázali.

Jel opravdu zběsile, řekl policista, který zastavil zfetovaného řidiče „po americku“

Krimi

„Jeho jednání předáme k vyřízení příslušnému správnímu orgánu. Muži hrozí pokuta 25 až 50 tisíc korun a zákaz činnosti na jeden až dva roky,” upřesnila mluvčí.

Proháněním a zadržením řidiče ale akce neskončila, na místo totiž podle mluvčí dorazil bratr šoféra, který zásah policie narušoval. „Nedal si říci ani on, a až po použití donucovacích prostředků svého nerozvážného chování litoval a jeho neuposlechnutí výzvy uzavřeli kolegové udělením pokuty 10 000 korun,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám