Hlavní obsah

Po nočním požáru chalupy v Jizerských horách zůstaly škody za čtyři miliony

Právo, ČTK, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polubný

Škody za čtyři miliony korun zůstaly podle předběžných odhadů po požáru rekreační chalupy v Kořenově v Jizerských horách. S ohněm tam hasiči bojovali přes tři hodiny v noci na neděli. Vyšetřovatelé zatím nevědí, proč objekt, který byl v době požáru prázdný, začal hořet.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár rekreační chalupy v Kořenově v Jizerských horách

Článek

Požár domu v kořenovské části Polubný byl podle mluvčího Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jakuba Suchardy ohlášen na operační středisko po půlnoci. Na místo vyjelo postupně sedm jednotek.

„Při příjezdu prvních hasičů ze stanice Tanvald na místo zásahu již intenzivně hořely dřevěné konstrukce podkrovního prostoru pod plechovou střešní krytinou,“ popsal mluvčí rozsah požáru. Hasiči tak podle něj museli zasahovat zevnitř budovy i zvenčí.

„Museli částečně rozebrat střechu, aby dohledali skrytá ohniska, bylo to pro ně poměrně náročné,“ doplnil Sucharda.

Foto: HZS Libereckého kraje

Hasiči v noci na neděli bojovali s ohněm přes tři hodiny.

Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích. Do hašení nasadili i speciální hasicí zařízení CCS Cobra, které dokáže pomocí vodního paprsku proříznout různé materiály, rozprašovat vodu a vytvářet vodní mlhu. Oheň se podařilo zcela zlikvidovat po více než třech hodinách, na místo pak dohlížela ještě jednotka dobrovolných hasičů z nedalekých Příchovic.

„Nikdo z obyvatel nebyl zraněn, příčinu požáru zatím nevíme, v takovýchto případech, kdy byl objekt hodně zasažený, se to obtížně dohledává,“ dodal Sucharda.

Reklama

Výběr článků

Načítám