Hlavní obsah

Patnáctiletý delikvent v Kladně zbil čerpadlářku majzlíkem

– Kladno
Novinky, kub

Teprve patnáctiletý násilník přepadl podle kriminalistů čerpací stanici v Kladně. Prodavačku udeřil majzlíkem a sebral peníze, cigarety a alkohol. Policie ho vyšetřuje i kvůli řadě dalších krádeží.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policii přivolala přepadená šestadvacetiletá čerpadlářka v úterý kolem 4. hodiny ráno do kladenské ulice Libušina. Žena byla sice v šoku, ale násilníka popsala. Nejdřív načerpal pohonné hmoty do plastové láhve a při placení ji praštil majzlíkem, až upadla pod pult.

„Vytáhl nůž a pod pohrůžkou násilí z otevřené pokladny odcizil finanční hotovost, kterou uložil do igelitových tašek a k odcizeným financím přidal z regálů ještě cigarety a láhev alkoholu. S tímto lupem utekl směrem do Kralupské ulice,“ sdělila mluvčí policie Michaela Nováková.

Ženu ošetřili zdravotníci a mladíka nakonec policie dopadla se psovodem. „Nejprve zapíral, ale pod tíhou důkazů se přiznal. Navíc souhlasil, že policistům ukáže, kde schoval odcizené věci i železný majzlík a kobercový nůž. Všechny věci hlídka zajistila jako důkazní materiál,“ upřesnila mluvčí.

Kriminalisté při vyšetřování zjistili, že toho má mladík zřejmě na svědomí mnohem více. Další krádeže z počátku srpna měl provést i s jinými mladými pachateli. „Celkem byla škoda na odcizených věcech vyčíslena na více jak sto tisíc korun,“ dodala Nováková s tím, že policie mladíka obvinila z loupeže, krádeží a porušování domovní svobody, za což mu hrozí až pětileté vězení. Soud ho pak poslal do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám