Hlavní obsah

Co čumíš? Útočník s kočárkem zbil na perónu v metru cestujícího

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie pátrá od minulého týdne po muži, který napadl cestujícího na nástupišti metra ve stanici Jiřího z Poděbrad. Útočník byl na místě s ženou a kočárkem s dítětem. Poškozený zůstal po rvačce ležet na zemi. Incident zachytily bezpečnostní kamery.

Napadení muže v metru zachytily kamery

 
Článek

Bitka se odehrála v pátek 10. srpna kolem 21. hodiny. Cestující šel při čekání na metro po nástupišti. Když se blížil k dvojici s kočárkem, druhý muž se na něj podle vyšetřovatelů obořil se slovy: „Co čumíš?“

„Proč bych nečuměl,“ odpověděl cestující. Pak následovala strkanice, s níž začal agresor, která přerostla ve rvačku.

Napadený měl chvíli navrch, když muže sundal na zem, karty se ale vzápětí obrátily a zbitý vleže skončil právě poškozený.

Foto: Policie ČR

Napadení muže v metru

„Útočník pak i s ženou a kočárkem nastoupili do soupravy a odjeli metrem na Strašnickou. Podle oznamovatele byl útočník nejspíš pod vlivem drog,“ sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

Policie případ vyšetřuje jako výtržnictví a ublížení na zdraví, podezřelému za to hrozí až tři roky vězení. „Jestliže muže nebo ženu, která byla s ním, poznáváte, kontaktujte linku 158,“ obrací se na veřejnost mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám