Hlavní obsah

Trojice zkopala v pražském metru muže. Policie hledá útočníky i poškozeného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie už téměř měsíc vyšetřuje napadení ve stanici metra Bořislavka v Praze. Hledá všechny aktéry události, kromě pachatelů také poškozeného i svědky. Ve čtvrtek zveřejnila videozáznam se žádostí o pomoc.

Napadení ve stanici metra BořislavkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál před devátou hodinou večer 12. května. Oznamovatel policii řekl, že napadení předcházela hádka v metru, z něhož následně všichni vystoupili. Na perónu hádka pokračovala, až začaly lítat pěsti.

Postupně se do napadení muže v modrém triku zapojili tři muži, kteří poškozeného také kopali na zemi. Po bitce odjela trojice směrem na Dejvickou. Tím jejich stopa končí a víc policisté nevědí.

Foto: Policie ČR

Trojice útočníků na odchodu.

„Stejně tak nevíme, kdo je napadeným a kde se nachází. Poškozený totiž zůstal po útoku nejprve ležet na perónu. Poté se ale zvedl, přejel soupravou metra do stanice Veleslavín, kde z metra vystoupil a odešel neznámo kam,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Policisté hledají také poškozeného.

Podle něj by kriminalisté chtěli mluvit rovněž se dvěma svědky, kteří se pohybovali na nástupišti. Jakékoli informace k případu včetně totožnosti přijmou policisté na lince 158.

„Celou událost prošetřujeme pro podezření z trestného činu výtržnictví, za který jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Nicméně v tuto chvíli nemůžeme vyloučit, že po zjištění dalších okolností, především totožnosti poškozeného a útočníků, dojde k překvalifikování případu například na ublížení na zdraví,“ uzavřel Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám